Skreifestivalen 2018

Nu har det blivit dags att upprepa fjolårets succé. Mellan 15-25 februari firar vi att det äntligen är säsong för skrei – norsk torsk när den är som bäst. Då kan du uppleva skreien nose-to-tail på 38 olika sätt på 8 restauranger i Stockholm till fantastiska priser. Samtliga menyer ackompanjeras av omsorgsfullt utvalda viner. Låt oss presentera årets skreifestival-meny på Stockholm Fisk:

FÖRRÄTTER

Rökt skreimacka på rågbröd
med pocherat ägg, sikrom, gräslök, citron, silverlök och majonnäs med ansjovis

Asiatisk tartar på sotad skrei
med avokadokräm, frasigt fläsk och grönsaksdressing

VARMRÄTTER

Smörstekt skrei
med sidfläsk, skogschampinjoner, syltade pärllökar, rödvinssås och potatispuré med citron, vitlök och örter

Pocherad skrei i havskräftsås
med friterad skreikind, hyvlade grönsaker, blåmusslor, räkor och saffranskräm

DESSERTER

Rulltårta med sylt och socker
serverad med kaffemousse, rostad müsli och nötflarn

Chokladtarte
med hallonsorbet och lakrits

 

 

Besök gärna skreifestivalens hemsida här.